Ett riktigt Gott Nytt 2018 önskar styrelsen i BRF Diametern.

Nu när 2017 sakta lider mot sitt slut så är det inte med liten förväntan över vad 2018 har att erbjuda. I våra ögon så kommer 2018 vara det bästa året i BRF Diameterns historia, vi har storslagna planer för vad vi vill åstadkomma och vi har även engagemanget.

Men innan vi tittar framåt och bakåt så vill jag med stor ödmjukhet tacka alla medlemmar i föreningen för det stöd ni har visat oss under 2017. Det är alltid en viss förvirring när en ny styrelse tar vid, ska vi kunna leva upp till förväntningar ? Vad finns det för förväntningar ?

Vi bestämde oss ganska snabbt att den nya styrelsen är ett team, även om man har officiella roller så är vi först och främst ett ett team, vi jobbar för varandra och vi jobbar framförallt för BRF Diametern och dess medlemmar. Det var uppenbart att det fanns mycket att göra, mycket att reda ut och många förbättringar och förändringar som ville utföra och få uträttade. Beslutet var att man lägger ner den tid man har, ibland kommer vissa jobba mer än andra, men det ska aldrig finnas ett tvång. Grundregeln är att man har det kul, att man tycker det man gör har någon mening, att det tillför något värde till föreningen. Så länge vi har samma grundsyn på arbetet så var vi överens om att vi skulle lyckas. Och vi tycker att vi hittills har skapat en positiv anda i föreningen som vi ska fortsätta bygga på 2018.

Vad hände då 2017 ? En ny styrelse bestående av:

Rolf Harlet
Daniel Persson
Mats Brohagen
Ronny Petterson
Gilles Rose Brissonnet
Erik Brandhorst
Jonas Sheiakh

Vi blev valda ganska nära inpå sommaren vilket betydde att vi endast fick tillfälle att presentera oss för varandra, men när hösten närmade sig så satte vi på oss bilbältena, tryckte gasen i botten och började jobba.

Rolf som valdes till ordförande valde att lämna styrelsen ganska tidigt och Jonas Sheiakh hoppade från Kassörs rollen till Ordförande posten och Mats Brohagen axlade kassörsrollen.

Ganska snabbt hade en gedigen aktivitetslista skapats som bara blev längre och längre med varje styrelsemöte. Vi valde att plocka ut vissa delar som vi trodde skulle skapa en positiv förändring i fastigheten och initierade vår förändringsplan.

Det vi fokuserade på var.

 1. Lamparmaturer – Säkerhetsarbete och energibesparingssynergier
 2. Låscylindrar – Tyvärr så blev detta skjutet, men kommer att köras igång igenom under Januari/Februari då tillverkaren nu ska ha åtgärdat problemet på sitt håll.
 3. Hobbyrum – Här har vi rensat ut åtskilliga årtionden av skräp, köpt in nya verktyg, målat och väntar nu bara på en elektriker. Sedan kommer hobbyrummet finnas bokningsbart för alla medlemmar
 4. Trädgårdsförrådet är utrensat och inventerat, vi har uppdaterat vissa delar av trädgårdsarsenalen som nu är beredd för vårens städdag
 5. Att inventera kontrakt, fastighet och söka reda på officiella dokument som var viktiga för det löpande arbetet.

Vi tycker att ovan har gjort stor skillnad och det kommer mera! Inför 2018 så tittar på nedan

Det enskilt viktigaste vi behöver uträtta under 2018 är att föra in nya Stadgar. Detta efter en lag antagits 2016 som tvingar alla bostadsrättsföreningar i Sverige att senast 30e Juni 2018 ha infört nya uppdaterade stagar. Det kommer mer info om detta under Januari månad.

 1. Övernattningslägenhet som medlemmar kan disponera vid långväga besök
 2. Föreningslokalen – Fräscha upp och förnya
 3. Aktivitetsgrupper: Trädgårdsgrupper, festkommiter m.m
 4. Generell översyn av vår ekonomiska sits i föreningen, detta är ett löpande arbete som behöver redas ut, det ska sägas att föreningen har en väldigt bra ekonomi idag.
 5. Långtgående underhållsplan – Vad behöver vi göra om 5,10,15,20 år ? Hur förbereder vi oss för renoveringsarbeten som behöver utföras ?
 6. Besiktning av våra lokaler och garage, kommersiella och interna. Vad är det för skick och vad behöver vi åtgärda ?

Det finns självfallet otroligt mycket mer som ligger i vår aktivitetslista och det som styr vårt arbetet är _ER_ input, vad vill ni att vi ska göra med föreningen, vad ser ni skulle vara trevligt att förändra? Fler grillkvällar ? Pubkvällar ? Gym ? Pingisbord ?

Maila styrelse@brfdiametern.se direkt om ni har något ni vill säga oss 🙂

Alla idéer och tankar är välkomna, stora som små. Vissa kommer vi hänvisa att skicka in som motioner till stämman, men vissa är något vi kan ta beslut om direkt.

Vi hoppas iaf att 2018 kommer bli ett grymt år med många nya positiva nyheter för alla i föreningen.

Tills dess, Gott nytt år !

Mvh, Styrelsen